Kasvun tae on myynti ja asiakastyytyväisyys #UnelmiensaToteuttajat

22.6.2017

Haluan tässä kirjoituksessa muistuttaa siitä, että vaikka elämmekin ”digiajassa”, jossa asiakkaiden ostokäyttäytyminen on muuttunut, yhä enemmän korostuu aito asiakaspalvelu sekä myynti ihmiseltä ihmiselle.

Internet on muuttanut markkinointia ja myyntiä, mutta niiden lainalaisuudet pätevät edelleen.

On pelätty ja puhuttu, että kohta asiakaspalvelun hoitaa robotit ja myyntitransaktiossa myyjä ei edes tiedä myyneensä. Nämä asiat voit heittää vielä romukoppaan. Asiakaspalvelu, myynti ja markkinointi on ja tulee olemaan ihmisten välistä vuorovaikutusta, vaikka välineet olisivatkin digitaalisia.

Kävimme Sari Parikan kanssa juttelemassa myynnistä ja markkinoinnista

Sari Parikka on myös Lappeenrantalainen yrittäjä. Hän auttaa suomalaisia yrityksiä myynnin saralla. Hän tietää mitä nykyaikainen myynti on.

Myynti on muuttunut torikauppiasmaisesta huutelusta ja häirinnästä ”vetovoima”-markkinointiin, eli ns. inbound-markkinointiin.

Asiakkaita autetaan ja heille annetaan lisäarvoa verkossa.

Luottamus ja asiakkaan kuuntelu ovat edelleen tärkeimpiä asioita myynnissä.

Myynti on oikeasti menossa asiakaslähtöisempään ja parempaan suuntaan.

Sari Parikka, eli MyyntiAgenttis, kävi jututtamassa minua markkinoinnista ja Markkinointi Ukkosen tarinasta. Kuvasimme haastattelusta videon tuulisessa säässä Lappeenrannan satamassa. Pahoittelemme paikoittaista heikkoa kuuluvuutta. Halusin jääräpäisesti, että haastattelu tehdään ulkosalla hienossa miljöössä.

Katso video alta:

Tutustu muihin #UnelmiensaToteuttajat-ohjelmasarjan videoihin, Sarin myynti- ja markkinointivinkkeihin sekä MyyntiAgenttiS:n toimintaan osoitteessa: http://www.myyntiagenttis.fi/ 

Muista, että kasvun tae on aina myynti ja asiakastyytyväisyys

Tarvitset heti yrittäjäurasi alussa myyntiä. Älä siis kikkaile liikaa kaikella epäolennaisella. Pyri myös tekemään työsi niin hyvin, että asiakastyytyväisyys on huipputasolla. Erinomainen asiakastyytyväisyys tarkoittaa pidempiä asiakassuhteita ja suosittelijoita, jotka ovat parhaita myyjiäsi!

 

Niko Ukkonen

Tämän tekstin kirjoitti Niko Ukkonen.

"Rohkean ja ajatuksia herättävän markkinoinnin puolestapuhuja. Kunnianhimoinen yrittäjä. Kirjoitan markkinoinnista, myynnistä ja yrittäjyydestä. Verkostoidutaanko somessa?"

Lue kirjoittajan kaikki tekstit