15.4.2023 Niko Ukkonen

Kotisivujen hinta – Paljonko nettisivut maksavat?

Nettisivujen hinta? Paljonko kotisivut maksavat?

Kotisivujen hinnat vaihtelevat todella paljon. Erilaisia toimijoita on mielin määrin. Pienet mainostoimistot (kuten me) ja freelancerit ovat lähestulkoon aina edullisimmasta päästä. Ymmärrettävästi. Pieni tiimi ja pieni kulurakenne. Suurten mainostoimistojen hinnat voivat olla jopa kymmeniä tuhansia euroja!

Markkinointi Ukkosen nettisivujen hinnat vaihtelevat tyypillisimmin 500 euron ja 2000 euron välillä.

Pyydä tarjous

Kotisivut kannattaa ajatella sijoituksena. Älä etsi vain absoluuttisesti halvinta hintaa, vaan vertaile mitä tietyllä summalla saa. Kotisivujen suurin hyöty on se, että kotisivut ovat parhaimmillaan yrityksesi paras markkinoija ja myyjä. Kotisivujen tehtävä on kasvattaa myyntiä ja hankkia asiakkaita. Kotisivujen luotettavuus, toimintavarmuus, käyttömukavuus ja hieno ulkoasu ovat tärkeitä asioita. Kotisivujen valmius esimerkiksi Google-näkyvyyteen, liidien hankintaan sekä hyvään myyntiin ovat vähintäänkin yhtä tärkeitä. Mieti omat tavoitteesi kotisivujen osalta!

Mitkä asiat vaikuttavat kotisivujen hintaan? 6 vaikuttavaa tekijää.

1. Kotisivujen käyttötarkoitus ja tavoite

Suurin tekijä, joka vaikuttaa verkkosivuston hintaan on sen käyttötarkoitus ja tavoite. Verkkokaupan teko on esimerkiksi paljon kalliimpi projekti kuin kotisivut. Eli nopea alkumäärittely antaa jo hyvän yleiskuvan sivustoprojektin hinnasta. Onko kyseessä juurikin verkkokauppa vai normaalit kotisivut? Tuleeko sivusto seuralle, julkiselle toimijalle tai yritykselle? Onko kotisivuilla isokin paine saada aikaan myyntiä? Onko kotisivuilla jotain muuta joka erottelee sivuston kaikista kilpailijoista?

2. Kotisivujen laajuus ja räätälöinnit

Kuinka paljon erilaisia alasivuja kotisivuille tulee? Onko kyseessä yksisivuinen ”one-pager” tai käyntikorttisivusto, jossa kaikki sisältö ja tiedot ovat yhdellä sivulla?

Onko tarpeena laajempi perussivusto? Perussivustona ajattelen sellaisen rakenteen, jossa sivustolla on vaikkapa etusivu, palvelut, hinnasto ja yhteystiedot. Eli muutama eri alasivu.

Laajimmillaan sivuja voi olla paljon enemmän. Sivustolla voi olla eri palveluilla tai tuotteilla omat sivunsa. Sivustolla voi olla blogia, ajanvarauskalenteria, laskeutumissivuja, oppaita tai mitä tahansa.

Räätälöinnillä tarkoitetaan sitä, että paljonko erilaisia sivupohjia tulee, eli kuinka paljon eri alasivut muuttuvat toisiinsa nähden. Räätälöintiä on totta kai myös se, että luodaan sivustolle peruspohjan lisäksi omia toiminnallisuuksia, animaatioita, elementtejä tai mitä tahansa vastaavaa.

3. Onko käytettävissä kuvia vai hommataanko ne jostain?

Hyvät kuvat ovat tärkeitä. Jos valmiita hyviä kuvia ei ole, voidaan joissain tilanteissa käyttää kuvapankkeja. Muutamia fiksuja kuvapankkejakin löytyy. Esim. Unsplash tai Pexels.

Aina paras ja vaikuttavin lopputulos syntyy kun käytetään oikeita valokuvia. Käytämme esim. Lappeenrannassa Tommi Kärkkäisen valokuvauspalveluja!

4. Löytyykö logoa valmiina?

Jos logoa ei ole, me totta kai sellaista aina suositellaan. Meidän kauttamme saa upean ja laadukkaan logon. Logolla on merkitystä. Logon hinta on alkaen n. 250 € + alv.

5. Onko yrityksellä luotuna graafinen ilme ja ohjeistus?

Graafinen ohjeistus helpottaa sivuston luontia. Jos värit, fontit ja muut graafiset ohjeet löytyy, on sivuston toteutus nopeampaa ja selkeämpää. Jos graafinen ohjeistus tarvitaan, sellainen kyllä järjestyy. Graafinen ohjeistus helpottaa jatkossakin yritystäsi kaikessa markkinoinnissa ja yhtenäisyyden säilyttämisessä.

6. Tarvitaanko sisällöntuottoa? Käytetäänkö olemassa olevia tekstejä?

Kotisivuilla pitää olla tekstiä. Mielellään hyvää tekstiä. Tekstillä on suuri vaikutus brändimielikuvaan ja yrityksesi ”myyvyyteen”. Sisällöillä on myös jättimäinen vaikutus siihen, miten Google näkee sivut.

Ilmainen markkinointikartoitus – Tuhansia euroja myyntiä alle minuutin vaivalla?

Tilaa ilmainen markkinointikartoitus

Haluaisitko lisää asiakkaita tai kauppaa? Haluaisitko tietää, mitä digimarkkinoinnin ammattilainen suosittelisi juuri sinulle, jotta asiakashankinta olisi vaivatonta ja tehokasta?

Ilmainen markkinointikartoitus ei vaadi sinulta kuin alle minuutin työn. Täytä pari lomakkeen kenttää ja teen kaiken puolestasi. Lähetän sähköpostitse raportin sinulle muutaman arkipäivän sisällä. En tule tyrkyttämään sinulle yhtään mitään!

Tilaa riskitön, vaivaton ja huippusuosittu ilmainen markkinointikartoitus alta!

Tilaa täältä

Mitä tietoja tarvitaan ja miten hinta määritellään?

Me kysymme tarjouspyyntölomakkeella ensin vain yleistä tietoa ja annamme ensin sinun kertoa tarpeistasi. Me haluamme ammattilaisina antaa oman mielipiteemme ja ideamme, jos koemme, että jotain oleellista olisi fiksua ottaa projektissa vielä huomioon. Kerromme tarjouksessa kaiken mitä projektiin sisältyy sekä kaikki toimenpiteet aikajärjestyksessä, jotta kaikki on mahdollisimman selvää. Hinta määritellään edellisten kuuden kohdan perusteella ja pyrimme aina siihen, että hinta on täsmällinen, eikä vain hinta-arvio.

Pyydä tarjous

Tarjoamamme lisäpalvelut

1. WordPress-ylläpito

WordPress-sivujen ylläpito on huipputärkeää. Tekemämme kotisivut sisältävät aina vähintään joitain lisäosia sekä itse WordPress-”coren”. Lisäosat, teemat ja itse WordPress kaipaavat säännöllistä päivittämistä ja onkin turvallisinta, että me teemme sen puolestasi. Ylläpito nostaa sivuston käyttöikää ja turvallisuutta huomattavasti. Ylläpitoon kuuluu aina säännölliset käsintehdyt päivitykset, varmuuskopiointi, tietoturvaskannaukset sekä 24/7-monitorointi (saamme aina heti tiedon, jos sivustolle tapahtuu jotain outoa).

Ylläpidon hinta on alkaen 19,90 € / kk.

2. Palvelin- ja domainhallinta

Suosittelemme aina tilanteen mukaan sopivinta palvelintilaa / webhotellia kotisivuille. Toimimme yhteistyössä näiden toimijoiden kanssa: Domainhotelli, Zoner, WP-Cloud.

Kauttamme saa aina myös domainhallinnan tarvittaessa. Domainin lisäksi saat halutessasi myös sähköpostit omalla domain-päätteellä.

HUOM. Sinun ei tarvitse ymmärtää näistä mitään. Me kyllä autamme!

3. Sisällöntuotto, valokuvaus, graafinen suunnittelu, somemarkkinointi

Meillä on kumppaneina paljon erittäin laadukkaita osaajia ja siksi voimmekin aina tilanteen tullen suositella oikeaa tekijää! Eli kaikki tärkeimmät sidosryhmät yrityksesi menestykseen löytyy samalta luukulta!

4. Google-markkinointi

Meidän erikoisalaa on kotisivujen lisäksi myös Google-markkinointi. Google-markkinointi pitää sisällään Google Ads -mainontaa sekä hakukoneoptimointia. Kotisivuprojektin päätyttyä haluan ottaa puheeksi myös asiakashankinnan ja fiksuimmat myyntikanavat. Haluan antaa vähintään parhaat vinkit ja avaimet menestyksekkääseen markkinointiin uusia juuri valmistuneita kotisivuja hyödyntäen!

Mitä kotisivujen hintaan halvimmassakin tapauksessa pitää sisältyä?

Jokaiseen halvimpaankin kotisivuprojektiin on sisällyttävä vähintään nämä asiat:

1. Toimiva ulkoasu. Sivusto toimii nopeasti ja koodi on kevyttä. Sivustoa on helppo käyttää. Tekninen valmius hyvään Google-näkyvyyteen.
2. Responsiivinen design. Sivusto toimii kaikilla laitteilla (puhelimet, tabletit, läppärit) ja eri kokoisilla näytöillä.
3. Ohjeet sivuston käyttöön. Ohjeet ja vinkit kuinka sivuston tekstejä ja sisältöjä voi muokata.
4. SSL-sertifikaatti. Sivuston ”turvallinen”-merkintä selaimessa. Tämän on pakko kuulua mukaan.

Tekemiämme kotisivuja

Ekvas

kotisivut

”Pyysimme Markkinointi Ukkoselta apua vanhojen nettisivujemme freesaukseen ja päivittämiseen nykyaikaisemmiksi. Kommunikointi heidän kanssaan oli alusta asti sujuvaa ja ammattilaisina heillä oli selkeä näkemys siitä, miten sivuja lähdettäisiin päivittämään. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen – sivumme ovat nyt raikkaat, helppokäyttöiset ja helposti saavutettavat! Voimme lämpimästi suositella Markkinointi Ukkosta vastaaviin projekteihin.”

Heidi Korhonen, projektipäällikkö

ekvas.fi

Saimaa Cycling

kotisivut

”Markkinointi Ukkonen toteutti saimaacycling.fi sivuston visuaalisen ja teknisen uudistuksen. Työ tehtiin aikataulussa ja lopputulos oli hieno. Uusi sivusto oli visuaalinen ja teknisesti nopeasti latautuva. Markkinointi Ukkonen myös auttoi ja opasti hyvin sivuston käyttöönoton alkuvaiheessa. Olemme tyytyväisiä 100%.”

Katja Vehviläinen, johtaja

saimaacycling.fi

VAMA Network

kotisivut

”Markkinointi Ukkonen toteutti VAMA Networkin verkkosivut ja VAMAn jäsenille suunnatun digitaalisen verkkoympäristön. Sivusto toteutettiin ammattitaitoisesti ja nopealla aikataululla. Palvelu oli erinomaista.”

Johanna Tolppola, Managing Director

vamanetwork.fi

Miten me voimme tarjota kotisivuja jopa 500 eurolla?

Markkinointi Ukkonen palvelee ensisijaisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Meillä on takana jo yli 150 kotisivuprojektia. Me osaamme kuunnella asiakkaitamme ja ymmärrämme nopeasti mitä asiakkaamme haluavat. Me olemme totta kai tehneet pitkän taustatyön WordPressin parissa ja pystymme täten toimimaan erittäin tehokkaasti.

Pyydä tarjous

Annamme aina kaikille kotisivuprojekteille 100% tyytyväisyystakuun! Voimme olla varmoja, että projekti onnistuu.

Kysy tarjous alla olevalla lomakkeella! Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään!

Pyydä tarjous

Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Vastaamme viestiisi viimeistään parin päivän sisällä.