Yritysilme

Yritysilme eli brändi-identiteetti

Yrityksen visuaalisen ilmeen merkitys on yhä tärkeämpi tiheässä yritysviidakossa ja maailman muuttuessa jatkuvasti entistä visuaalisemmaksi. Yritysilme luo ensivaikutelman sekä auttaa erottautumaan kilpailijoista. Hyvä yritysilme herättää mielenkiinnon yritystä kohtaan sekä rakentaa luottamusta. Huolellisesti suunniteltuna se on pitkäikäinen ja taipuvainen monenlaiseen markkinointiviestintään.

Yritysilme on laaja kokonaisuus, joka on huolellisesti suunniteltu. Kyseessä ei siis ole pelkästään logo tai tunnus. Yrityksen visuaalinen ilme määrittelee logon lisäksi muun muassa käytettävät värit, typografian ja graafiset elementit. Yritysilmeen pohjalta luodaan graafinen ohjeisto, joka toimii yrityksen visuaalisen ilmeen käsikirjana ja toimii pohjana muun muassa yrityksen markkinointiviestinnälle. Näin saavutetaan yrityksen yhtenäinen ja tunnistettava identiteetti.

Yritysilmeen suunnittelu

Yritysilmeen suunnittelu aloitetaan yrityksen taustakartoituksella. Siinä käydään läpi yrityksen toiminta, tavoitteet, tuotteet ja palvelut, kohderyhmä ja kartoitetaan mahdollisia kilpailijoita, jotta yritysilmeellä voidaan erottautua. Toisin sanoen yritysilmeen suunnittelun pohjalla toimivat yrityksen omat arvot ja toiminta. Yrityksen visuaalisen ilmeen tavoitteena on luoda yrityksen tavoitteita vastaava ilme ja luoda pohja kaikelle markkinointiviestinnälle ja visuaalisille materiaaleille.

Yritysilme koostuu useasta tärkeästä osasta, jotka yhdessä muodostavat yritykselle oman visuaalisen identiteetin:

Logo / päälogo – Nimensä mukaisesti yrityksen pääasiallisesti käytettävä logo. Käytetään muun muassa kotisivuilla, käyntikorteissa ja jaettavassa materiaalissa.

Vaihtoehtoinen logo – Toinen versio logosta, jossa on erilainen asettelu. Jos päälogo on vaakasuuntainen, vaihtoehtoinen logo voi olla kapeampi tai jopa pystysuuntainen. Vaihtoehtoista logoa käytetään tarvittaessa muun muassa tilankäytöllisistä syistä esimerkiksi lomakkeissa, pakkauksissa tai footerissa.

Submark-logoSubmark, suom. alamerkki on yksinkertainen versio logosta, jota käytetään esimerkiksi painomateriaaleissa tunnisteessa, vesileimana kuvissa, kotisivujen footerissa sekä faviconissa ja muissa pienissä tiloissa. Submark on usein yksivärinen ja neliön sisään sopiva tunnus.

Värimaailma – Yritykselle suunnitellaan yhteensointuva värimaailma, joka koostuu pääväristä ja lisäväreistä.

Typografia – Yritykselle valitaan eri käyttötarkoituksiin fontit, jotka voivat olla lisensoitavia tai ilmaisia käyttöjärjestelmäfontteja.

Graafinen ohjeisto – Aineisto, joka linjaa pääsuunnat yrityksen visuaaliselle viestinnälle. Ohjeisto koostuu brändi-identiteetissä määritellyistä osista.

Yritysilmeen suunnittelun hinta

Laaja yritysilme 1 200€ + alv

Keskikokoinen yritysilme 960€ + alv

Pieni yritysilme 720€ + alv

Ota yhteyttä sähköpostitse mari@markkinointiukkonen.fi tai täytä lomake alta!

Ota yhteyttä

  * Pakollinen

  Graafisen suunnittelun referenssejä

  Graafinen suunnitteluKotisivut

  Yhdysmies.fi

  Etelä-Karjalan Maanpuolustustuksen tuki ry teki alkuvuodesta 2022 digiloikan ja uudisti verkkopalvelunsa sekä jäsenviestinnän konseptinsa perinteisestä printtilehdestä verkkolehdeksi. Markkinointitoimisto Ukkonen valikoitui uuden verkkoalustamme toteuttajaksi ketterällä, kustannustehokkaalla ja nopealla toimituksella. Uusi verkkolehti saa myös sen tuoreelta päätöimittajalta kiitokset helppokäyttöisestä ja selkeästä WordPress-alustastaan. Isänmaallinen kiitos Nikolle, Tonille ja koko Markkinointi Ukkosen projektiamme hoitaneelle tiimille. Osaamisenne, innostuksenne ja sitoutuneisuutenne teki yhteistyömme erittäin helpoksi. Nyt meillä on nykyaikainen, saavutettava ja yhteinen toimiva verkkopalvelu ja uutiskanava kaikille eteläkarjalaisille maanpuolustustoimijoille. Vahva suositus muillekin yhdistyksille, joilla on tarve nopeasti saada uusi verkkopalvelu jäsenistölle. Ukkosen kanssa homma toimii ja asiat valmistuvat aikataulussaan!

  - Jyrki Kosonen, puheenjohtaja Etelä-Karjalan Maanpuolustuksen tuki ry, https://yhdysmies.fi/

  KotisivutGraafinen suunnittelu

  Lappeen Hierontastudio

  Yritykseni verkkosivujen luomisen sekä logon suunnittelun päätin antaa alusta saakka ammattilaisten käsiin. Kumppaniksi löytyi paikallinen osaa Markkinointi Ukkonen, jonka kanssa yhteistyö sujui saumattomasti ensi metreistä saakka.

  Lopputulos on näyttävä, selkeä ja ennen kaikkea toimiva. Kaikki työt tehtiin ajallaan ja vaikka koko ajan juostiin kalenteria vastaan, sivut aukesivat yhtä aikaa yrityksen kanssa. Nyt minulla on toimiva pohja kaikkeen sähköiseen markkinointiin, ajanvaraukseen sekä asiakkaiden kontaktointiin. Ja ammattilaisen kädenjälki on saanut kiitosta myös katsojilta.

  - Toni J., https://lappeenhierontastudio.fi/

  Graafinen suunnitteluKotisivut

  Leevi ry

  Leevin kotisivujen uudistusprosessi onnistui loistavasti. Aikataulut pitivät, budjetissa pysyttiin ja lopputuloksella saavutimme sen hyödyn, mitä tavoittelimme.

  - Henna Meling, https://leeviry.net/

  Graafinen suunnitteluKotisivut

  Pitopalvelu Ella-Biija Pekurinen seur.

  Kotisivut näyttävät aivan mahtavilta ja logo on ehdottomasti meille se oikea! Olette saaneet kiinni siitä, mitä sivuilta halusimme! Tuhannet kiitokset teille upeista sivuista, olemme enemmän kuin tyytyväisiä ja homma hoitui sujuvasti!

  - Kia, https://pitopalvelupekurinen.fi/

  Graafinen suunnittelu

  Tuoreen artistin logo toteutettiin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Logosta haluttiin kultainen ja kauniilla käsialalla kirjoitettu tekstilogo.

  Graafinen suunnitteluKotisivut

  Synonymic Oy

  Markkinointi Ukkosella ymmärrettiin heti millaista ulkoasua ja käytettävyyttä halusin yritykseni verkkosivuille, ja lopputulos on sekä tyylikäs, raikas että toimiva. Logoa suunnitellessa Mari kuunteli ideani ja työsti ne taitavasti viimeisteltyyn muotoon.

  - Anu Lukander, https://synonymic.fi/

  Graafinen suunnittelu

  Venetzia

  Uudelle ravintolalle luotiin logo kotisivujen teon yhteydessä.

  Asiakkaan toiveissa italialaistyyliselle ravintolalle oli soikion mallinen logo, jossa kuva gondolista ja kuljettajasta ravintolan nimen yhteydessä.

  https://www.venetzia.fi/